Myydään gongeja

Upeat Italialaiset WOM Gongit

Neuvon 17 gongin ja reilun kymmenen vuoden kokemuksella erilaisissa gongeihin liittyvissä kysymyksissä (soittaminen, hankinta, ominaisuudet, malletit, minkä gongin ostaisin, tms.?).

Suunnitteletko gongin hankintaa? Esittelen sinulle tällä sivulla yhden erinomaisen gongin tekijän. Jaan tätä ”gongi ilosanomaa” ilman taloudellista hyötymistä tai palkkioita. Tahtotilani on vain auttaa tätä sydämellistä gongin tekijää, tuomalla tunnetuksi hänen upeaa äänitaidetta sekä äänityökaluja täällä Suomessa. Olen ostanut Tashilta nyt kaksi gongia, joista toisen, eli Northern Lynx gongin ”synnyttäminen” kesti noin seitsemän kuukautta. Nämä kuukaudet ja noin 60 sähköpostiviestiä muodostivat välillemme ystävyyssuhteen, jossa kummankin hieman hatara englanninkieli ei synnyttänyt patoja, vaan täydellisen ymmärryksen virran. Virran, joka toimii vaikka kumpikaan ei edes puhu esim. jostain gongin ominaisuuksiin liittyvästä asiasta. Yhteinen sävel ja ymmärrys löytyi tuon tuosta. Huomaa kuitenkin, että vuorovaikutuksemme ei ole mitään mystistä henkien holjoilua eikä salaperäistä värähtelyä välillämme. Kyseessä on yksinkertaisesti suora seuraus siitä, että me kumpikin ymmärrämme gongien ominaisuuksista enempi vähempi – Tashi enemmän ja minä vähemmän. Mutta minäkin sen verran, ettei kaikkea gongeihin liittyvää tarvitse vääntää rautalangasta .

Mikäli sitten haluat gongistasi yksilöllisen ja tuumit jotta gongiin tulee jokin sinulle merkityksellinen symboli kaiverrettuna, niin se onnistuu pienellä gongipajalla paremmin kuin suurella pajalla jossa gongeja ”syntyy” paljon. Pieni gongivalmistaja on joustavampia reagoimaan erilaisiin extra toiveisiin, liittyen esim. ornamentteihin gongissa. Subjektiivisen kokemukseni mukaan ”oman näköinen” gongi on lisäksi äänityökalu jonka kanssa symbioosi on aivan eri luokkaa, kun massatuotanto gongin kanssa.

Tavoitat minut 0440 883 233 – Jussi

Voit tehdä kaupan suoraan valmistajan kanssa tai ostaa gongin alla linkitetystä kauppapaikasta.

WOM GONGS kotisivu

ETSY / WOM GONGS kauppapaikka

Kuvassa Northern Lynx gong