Tribe of the Lynx Gongs

Peace Through Lynx Gongs

Jokainen ilvesgongi on ainutlaatuinen yksilö ja soitin. Yhdessä nämä kolme tilaustyönä teetettyä gongia muodostavat ilvesgongien heimon – Tribe of the Lynx Gongs. Jokaiseen gongiin liittyy myös tarina, jonka takana on yhteisten vuosiemme aikana tutuksi tullut ilvesyksilö. Gongit kertovat kehrätessään tarinaa mutta ne kehräävät myös rauhaa ihmisen ja villin luonnon välille. Rauha tässä kontekstissa tarkoittaa luonnon monimuotoisuuden sekä puhtaan veden, ilman ja maan säilymistä tuleville sukupolville – eli maaplaneetan elinkelpoisuutta. Sinun ja minun – meidän ja villin luonnon – elämän puolesta.

  • Northern Lynx 32″ – WOM Gongs / Italy
  • Lynx Cat 24″x 22″- Steve Hubback / Netherlands
  • Lynx Purring 34″ – Art Gongs / Great Britain

Ilvesgongit ovat vuosien saatossa kehränneet ja tuoneet kaikuja ilvesten metsästä mm. Kaustinen Folk Music ja Jyväskylän Kesä festareilla, monissa luontotapahtumissa, rentoutus ja meditaatio-illoissa, messuilla sekä yksityistilaisuuksissa. Ja matka jatkuu… Koe ilvesgongien ja muiden soittimien rauhoittava kehräys. Muut instrumentit RAV onoleo, didjeridu ja percussiot.Ohjelmat ilvesgongeilla

”Pohjoisen ilveksen tarina” Tarinassa ilvesgongit kehräävät rentouttavia äänikudoksia. Termiittisoittimen äänimaisemassa voit kuulla suden ulvontaa, karhun matalaa murahtelua – ilvesemon kutsuessa pentujaan. RAV onoleon lumoavat äänikudokset kuljettavat kuulijoita loputtoman tähtitaivaan, lähes täydellisessä hiljaisuudessa. Tarinan kesto noin 30min.

Lynx Purring -rentoutus on kolmen ilvesgongin syväluotaavaa ja matalataajuista kehräystä joka kuljettaa sinut valvetilasta unen rajamaille – rentoutuneeseen olotilaan. Mukana myös erilaisia percussioita. Tässä äänimatkassa huilaat patjalla lattialla, peiton alla (oma peitto, patja ja tyyny mukaan) kesto 45-60 min.- sopimuksen mukaan.

Ps. Gongit kehräävät myös yksilöllisenä rentoutuksena Vaajakoskella – Jyväskylässä.


Tarina gongista nimeltä ”Pohjoinen Ilves”

”Pohjoinen Ilves -gongi ja sen tarina ovat syntyneet itselläni olevasta jo vuosikymmeniä kestäneestä ajatuksesta – kaiken elämän itseisarvosta. Kun aika oli kypsä ja sain siirrettyä ajatelmani paperille sekä lähetettyäni luonnoskuvan hyvälle ystävälleni italiaan, sulautti hän ajatukseni teräkseen. Seitsemän kuukautta kestäneen prosessin lopputuloksena syntyi, ”Northern Lynx – Pohjoinen Ilves” -gongi.

Gongin valmistusaine on RST 304 (ruostumatonteräs). Kooltaan gongi on 32” eli n. 80 cm. Gongissa oleva kuva kertoo korkealla mäellä istuvasta ilveksestä sekä ääniaaltojen ja revontulien etenemisestä aamuyön taivaalla. Ilvesgongin kehrätessä yö pimeys väistyy – tähtien siirtyessä näkymättömiin – auringon noustessa idästä. Auringonnousu tuo uuden päivän ja uusi päivä tuo uuden mahdollisuuden – se tuo mukanaan selkeän ja täyden luottamuksen siihen, että elämä kantaa. Uusi päivä on myös puhdas, sitä gongissa kuvaa ilveksen kiiltävä turkki. Auringonnousu on elämää uudistavaa voimaaja juuri siinä, on elämän mahdollisuus. Gongissa oleva ilves katsoo taakseen – kohti auringonnousua. Tämä muistuttaa siitä, että elämässä on joskus hyvä katsoa myös taakseen ja tiedostaa, että aurinko voi nousta vanhoistakin elämänkokemuksista.

Ilvesgongin kaiut kutsuvat kaiken elämän itseisarvoon – sinun ja minun, meidän ja villin luonnon. Tämä on pohjoisen ilveksen tarina

llveskeskuksen sivulle Ilveskeskus!


Kuvassa: Northern Lynx Gong

1994 – ILVESKESKUS – 2020